Στα φωτοβολταϊκά στέγης επεκτείνεται η δραστηριότητα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla. «Η ηλιακή ενέργεια ανέκαθεν αποτελούσε μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού και αναγνωρίζουμε την ανάγκη για την δημιουργία μιας στέγης η οποία θα είναι ταυτόχρονα οικονομικά προσιτή, ανθεκτική, άρτια αισθητικά και θα επιτρέπει την αποθήκευση ενέργειας», αναφέρει η επιχείρηση. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μια αρχιτεκτονική η οποία θα επιτρέπει τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική μέσω ενός πάνελ το οποίο θα συλλέγει την ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα την καθιστά διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να παραχθεί, να αποθηκευθεί και να χρησιμοποιηθεί τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα προσφέροντας αδιάλειπτη τροφοδοσία ακόμη και αν πέσει το δίκτυο.

Το σύστημα είναι πιο οικονομικό από ό,τι οι συμβατικές στέγες επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται απόσβεση της επένδυσης από την ίδια την κατασκευή με την μείωση των χρημάτων που θα πλήρωνες κάποιος για το ηλεκτρικό ρεύμα εάν διατηρούσε το συμβατικό τρόπο τροφοδοσίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Consumer Reports, για ένα μέσο αμερικανικό σπίτι το κόστος είναι χαμηλότερο από 24,50 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο, κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο «προϊόν» ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Η Solar Roof της Tesla χρησιμοποιεί όλων των ειδών τα κεραμίδια (ηλιακά και μη ηλιακά) αλλά όταν τα βλέπει κανείς από απόσταση δείχνουν ίδια. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν πόσα κεραμίδια χρειάζονται ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού τους.

AdTech Ad

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία της Tesla θα προσφέρονται σε μια σειρά από επιλογές που μοιάζουν με κεραμίδια, προκειμένου να ταιριάζουν με το εκάστοτε οίκημα ενώ συνοδεύονται από εγγύηση 30 χρόνων.

Επίσης, όπως έχει ήδη αποκαλύψει η αμερικανική  εταιρεία τα φωτοβολταϊκά θα συνδέονται με μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των σπιτιών να υπολογίζουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των φωτοβολταϊκών τους.

Σχόλια

Σχόλια