Η Ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 57χρονο άνδρα ο οποίος προσποιούταν τον «Μαυροβούνιο πρίγκιπα» για να κερδίζει δωρεάν πολυτελή γεύματα και διακοπές και να συναναστρέφεται με την υψηλή κοινωνία. Παρά το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο δεν έχει μοναρχία από τον Ά Παγκόσμιο πόλεμο ο «πρίγκιπας» κατάφερε να κοροϊδέψει αρκετό κόσμο

Το πραγματικό όνομα του 57χρονου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, το μόνο γνωστό του όνομα είναι το «πρίγκιπας Στεφάν Κερνέτιτς του Μαυροβουνίου και της Μακεδονίας. Μάλιστα είχε στήσει πολλές σελίδες σε κοινωνικά δίκτυα και μια ιστοσελίδα για να μπορεί να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του ότι είναι γαλαζοαίματος.

Η ιστοσελίδα και οι σελίδες κοινωνικών δικτύων δείχνουν τον 57χρονο «πρίγκιπα» να φωτογραφίζεται με υψηλά πρόσωπα όπως δήμαρχοι, καρδινάλιοι ακόμα και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μονακό.

Ο 57χρονος δεν δρούσε μόνος, σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα, είχε συνεργό ο οποίος προσποιούταν τον ακόλουθό του. Ο ίδιος παρά τη σύλληψή του δηλώνει, «Είμαι ο διάδοχος του θρόνου του Μαυροβουνίου. Τόσο απλά».

Ο επίδοξος απατεώνας κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών τον περσινό Ιούλιο αφού παρέμεινε για αρκετές μέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πούγκλια της νότιας Ιταλίας, όπου και συναντήθηκε με επιχειρηματίες και πολιτικούς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του οδηγούσε όχημα με διπλωματικές πινακίδες από τη Δημοκρατία του Μαυροβουνίου, μάλιστα το ξενοδοχείο που διέμενε έστειλε το λογαριασμό στο Μαυροβούνιο υπουργείο εξωτερικών με εντολή του 57χρονου, φυσικά το υπουργείο αρνήθηκε να πληρώσει και εκεί ξεκίνησε η αρχή του τέλους για τον «πρίγκιπα». Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Τορίνο βρέθηκαν πλαστά διπλωματικά έγγραφα και σφραγίδες.

Το αστείο είναι ότι ο ψεύτικος πρίγκιπας είχε πολλές φορές προσφέρει τίτλους τιμής και ανακήρυττε ανθρώπους σε ιππότες. Μάλιστα είχε ανακηρύξει τη διάσημη Πάμελα Άντερσον ως «κόμισα του Τζίλι» τον Ιούνιο του 2015.

Σύμφωνα με Ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι δύο συλληφθέντες, ο πρίγκιπας και ο ακόλουθός του, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ψευδή διακήρυξη ταυτότητας και κατοχή και παραγωγή πλαστών εγγράφων.

Σχόλια

Σχόλια