Είναι πραγματικά απορίας άξιον τι ακριβώς συμβαίνει στα Γιάννενα. Έχουν πλέον περάσει δύο και πλέον εβδομάδες από την ημέρα που κατέθεσα (σας είχα προαναγγείλει-αποκαλύψει την κλήση σε σχετικό πιπεράτο δημοσίευμα) ενώπιον του 17ου ανακριτή Αθηνών, μετά από εισαγγελική παραγγελία (υπ’ αριθμ. Α17-1895) του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Στο μεταξύ, πληροφορούμαι ότι, αν και ο προγραμματισμός του τακτικού ανακριτή Ιωαννίνων, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, που είχε στο συρτάρι του τις υποθέσεις των δολοφονημένων παιδιών, Κωνσταντίνας Αναγνώστη και Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν ήταν να μετατεθεί από τα Ιωάννινα, τελικά παίρνει μετάθεση!

Ο ίδιος, ωστόσο, ήταν που υποσχόταν ότι θα έβαζε «μπροστά» και πλέον θα «έτρεχε» τις ανακρίσεις ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ειδικά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Κι όμως έμαθα ότι, επιστρέφοντας από την άδεια στην οποία βρίσκεται, παραδίδει και φεύγει! Πώς συνδέω την κατάθεσή μου με τη μετάθεσή του;

Μπορεί να είναι τυχαία, αλλά δεν νομίζω! Σας θυμίζω ότι στα δημοσιεύματά μου αναρωτιόμουν αν υπάρχει παραδικαστικό… Δύο, λοιπόν, τα τινά: ή τον φεύγουν… (γιατί κάτι μεμπτό έχει κάνει), ή ζήτησε και φεύγει απρόοπτα, γιατί κάτι πλέον τον φοβίζει… Σχετικά με ποια από τις δύο υποθέσεις; Δεν ξέρω. Μπορεί να είναι για άλλη… Μπορεί και για όλη την κατάσταση που επικρατεί εκεί!

ΥΓ.: Το αξιοπερίεργο και κατακριτέο στην όλη ιστορία είναι ότι μέσα σε 2,5 χρόνια στα Γιάννενα έχουν αλλάξει τρεις ανακριτές και τώρα οι φάκελοι (ειδικά αυτός του Γιακουμάκη) περνάνε στα χέρια άλλου (τέταρτου) ανακριτή! Την ίδια ώρα, ο περίφημος δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ισχυρίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ότι για την καθυστέρηση των ανακρίσεων και των δικογραφιών, μόνο ο ανακριτής δεν ευθύνεται! Όπως μας έλεγε ότι, ναι μεν ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε, αλλά ο -κουμπάρος του- ιατροδικαστής Βουγιουκλάκης είναι εξαίρετος στη δουλειά του… κι ας «διαπίστωσε» αυτοκτονία!

Σχόλια

Σχόλια